ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΕΑ (28-06-2018)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΚΕ.Α.

Βανδαλισμός του εξαιρετικού έργου που φιλοτέχνησαν φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου, έγινε στις 22/6, λίγες μόλις μέρες μετά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018, που διοργάνωσε το ΕΚΕΑ και φιλοξένησε η χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτής της ημέρας, που εορτάζεται στις 14 Ιουνίου και της μεγάλης καμπάνιας που διοργανώθηκε, φοιτητές της ΑΣΚΤ, με την καθοδήγηση του Γραφείου Διασύνδεσης ΑΣΚΤ, φιλοτέχνησαν εθελοντικά 6 έργα τέχνης σε τοίχους της Αττικής, που ευγενικά παραχώρησαν οι Δήμοι, αποτυπώνοντας εικαστικά το σύνθημα της φετινής καμπάνιας που είναι: «Να είσαι εκεί για τον άλλον. Δώσε αίμα. Μοιράσου τη ζωή». Ένα από αυτά ήταν το θαυμάσιο σύμπλεγμα από μέταλλο στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου, που αγκάλιασαν οι δημότες μιας και αποτελεί ένα στολίδι για την πόλη, μεταδίδοντας ταυτόχρονα το μήνυμα της αλληλεγγύης και της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Το έργο τέχνης δυστυχώς βανδάλισαν ομάδες βαρβάρων που διεκδικούν την αποκλειστικότητα της «ελληνικότητας», ενώ προφανώς στερούνται της ελληνικής και κάθε άλλης παιδείας. Η καταστροφή έργων τέχνης ως εκδήλωση πολιτικής αντιπαράθεσης καταδεικνύει ανθρώπους απαίδευτους, ανερμάτιστους, χρήσιμους ηλίθιους στα χέρια επιτήδειων, που καλλιεργούν τη βία και το διχαστικό λόγο στο δημόσιο βίο.

Η μόνη απάντηση στον εκχυδαϊσμό των πολιτικού βίου και στην απεμπόληση της δημοκρατίας, που προϋποθέτει την ανεκτικότητα και το σεβασμό της διαφορετικότητας, είναι η επιστροφή της πολιτικής, με την αριστοτελική έννοια του πολίτη, που συμμετέχει στα κοινά και έτσι στηρίζει και δομεί τη χρηστή πολιτεία.

πρίν την καταστροφή…

άνθρωπος μόνος! ανθελληνικό…