Για να γίνω Αιμοδότης

Πληροφορίες για τον Αιμοδότη

Για να γίνω Αιμοδότης

Είσαι ήδη Αιμοδότης

Σε ευχαριστούμε και σε παρακαλούμε να συνεχίσεις να προσφέρεις αίμα όσο συχνά επιτρέπεται και μπορείς. Έλεγξε πότε οργανώνεται αιμοδοσία κοντά στην περιοχή σου, και διάβασε προσεκτικά για τους παράγοντες που μπορεί να μην σου επιτρέψουν να προσφέρεις το αίμα σου.

Δεν έχεις προσφέρει ποτέ αίμα, αλλά θέλεις οπωσδήποτε να το κάνεις;

Εάν έχεις ήδη πάρει την απόφαση να προσφέρεις αίμα και δεν μπορείς να περιμένεις τότε επικοινώνησε μαζί μας τώρα για να βρεις που είναι το πιο κοντινό σε εσένα μέρος για να αιμοδοτήσεις. Πριν από αυτό μάθε τα βασικά κριτήρια επιλογής των αιμοδοτών, φάε κάτι ελαφρύ μέσα στις επόμενες τρείς ώρες πριν δώσεις αίμα και φέρε μαζί σου την ταυτότητα σου.
Θα σε δούμε σύντομα!

Θα ήθελες να προσφέρεις αίμα, αλλά ακόμη δεν έχεις αποφασίσει;

Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ το 75% του πληθυσμού μπορεί κάποια στιγμή της ζωής του να χρειαστεί μετάγγιση αίματος μόνο ένα μικρό ποσοστό περίπου 1,5% είναι αιμοδότες. Δεν φαίνεται σωστό, έτσι δεν είναι; Εάν είσαι υγιής, το πιθανότερο είναι ότι μπορείς να προσφέρεις αίμα και έτσι να βοηθήσεις και εσύ να βγουν τα νούμερα. Με μία μόνο αιμοδοσία μπορείς να σώσεις τρείς ζωές, χωρίς να σου κοστίσει τίποτα. Μάθε περισσότερες λεπτομέρειες διαβάζοντας τα κριτήρια επιλογής αιμοδότη και μετά βρες το πλησιέστερο σημείο σε σένα προκειμένου να προσφέρεις αίμα.

Η μήπως φοβάσαι τις βελόνες;

Εάν δεν το έχεις κάνει ποτέ, το να προσφέρεις αίμα μπορεί να ακούγεται τρομακτικό. Τα καλά νέα είναι ότι πολλοί άνθρωποι σαν εσένα ξεπέρασαν τους φόβους τους και ανακάλυψαν ότι το να προσφέρεις αίμα δεν είναι και τόσο τρομερό. Στην χειρότερη περίπτωση πρόκειται για ένα μικρό και γρήγορο τσίμπημα, είναι αυτό τόσο σημαντικό ώστε να μην σου επιτρέπει να σώσεις τρείς ανθρώπους; Μάθε τι ακριβώς θα συμβεί ξεκινώντας από την συμπλήρωση του ιστορικού μέχρι την στιγμή που θα σε κεράσουμε φρυγανιά και πορτοκαλάδα. Έχουμε επίσης και απαντήσεις για τις πιο συχνές ερωτήσεις που μας κάνουν στην σελίδα συχνές ερωτήσεις.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα;

Έχουμε συλλέξει  μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες και στατιστικά για το αίμα:

Scroll to Top