Σ’ ευχαριστώ που δίνεις αίμα. Σ’ ευχαριστώ που μοιράζεσαι τη ζωή

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
“Σ’ ευχαριστώ που δίνεις αίμα. Σ’ ευχαριστώ που μοιράζεσαι τη ζωή”

Ένα «ευχαριστώ» είναι η λιγότερη ένδειξη ευγνωμοσύνης όταν πρόκειται για το δώρο της ζωής, το αίμα!

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας μέσα από ένα ξεχωριστό τηλεοπτικό σποτ προβάλλει παραδείγματα καθημερινών ανθρώπων της διπλανής πόρτας, που αντιπροσωπεύουν όσους χρειάστηκαν αίμα.

Στόχος δεν είναι άλλος από την ανάδειξη της σπουδαιότητας της αιμοδοσίας και της ταυτόχρονης υπενθύμισης ότι ο καθένας μπορεί να βρεθεί σε παρόμοια θέση ανάγκης κάποια στιγμή στη ζωή του. Πρόκειται ίσως για προφανές, όμως συνάμα τόσο αληθινό, συμπέρασμα το γεγονός ότι μία τόσο απλή κίνηση όσο είναι η αιμοδοσία είναι απαραίτητη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Για να μπορούν οι άνθρωποι να ζουν, να μιλάνε και να μοιράζονται στιγμές μεταξύ τους και μαζί μας. Όπως αληθινό και σπουδαίο είναι και το αίσθημα της υπερηφάνειας που νιώθουν όσοι δίνουν το υπέρτατο αγαθό… την ίδια τη ζωή.

Ας μην ξεχνάμε λοιπόν ότι οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ποτέ. Ειδικά αυτή την περίοδο εξαιτίας του φόβου της πανδημίας η προσέλευση στα κέντρα αιμοδοσίας έχει μειωθεί αισθητά με αποτέλεσμα τα αποθέματα να έχουν λιγοστέψει ακόμα περισσότερο και η αιμοδοσία να είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Γι’ αυτό κλείσε κι εσύ σήμερα ραντεβού, δώσε αίμα και μοιράσου τη ζωή!

 

#ekea
#δώσεαίμα
#μοιράσου_τη_ζωή

 

Scroll to Top