Αιμοδοσία στο Προεδρικό Μέγαρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αιμοδοσία στο Προεδρικό Μέγαρο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, πραγματοποιήθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας-ΕΚΕΑ
μια δράση εθελοντικής αιμοδοσίας με υψηλό συμβολισμό, καθώς σκοπό είχε να αναδείξει τις έννοιες του εθελοντισμού, του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης που χαρακτηρίζουν τον ελληνικό λαό.
Έδωσαν αίμα περισσότεροι από πενήντα συνεργάτες της Προεδρίας,υπογραμμίζοντας με το παράδειγμά τους τη ζωτική σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, ιδίως την περίοδο που διανύουμε.
Στο πλαίσιο της εθελοντικής αιμοδοσίας ο Πρόεδρος του Ε.ΚΕ.Α. Παναγιώτης Κατσίβελας συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία ενημέρωσε για το πολύπλευρο έργο που επιτελεί ο φορέας και τη μεγάλη προσπάθεια που συντελείται προκειμένου να θεμελιωθεί η συνείδηση του σταθερού εθελοντή αιμοδότη. Παράλληλα προσέφερε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως αναμνηστικό δώρο, το πρώτο αντίτυπο του παιδικού παραμυθιού με τίτλο “Τι ζητούσε η αλεπού στη ρεματιά” που αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό εκπαιδευτικό εργαλείο στην καλλιέργεια της κουλτούρας της προσφοράς και του εθελοντισμού στην αιμοδοσία στις μικρές ηλικίες.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της στο έργο που επιτελεί το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας τονίζοντας ότι η αιμοδοσία αποτελεί έναν τομέα στον οποίο ανέκαθεν υπήρξε συμμετοχή και προσφορά και μπορεί να αποτελέσει ένα πεδίο ενίσχυσης του πνεύματος του εθελοντισμού στην Ελλάδα. Η αυτόβουλη συμμετοχή του ενεργού πολίτη στις κοινωνικές ανάγκες, χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, είναι το μέτρο του ήθους και του δυναμισμού μιας κοινωνίας.
Τέλος, ευχήθηκε να ενισχυθεί το εθελοντικό πνεύμα στη χώρα μας και να επεκταθεί η παράδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας, αφού λίγα λεπτά από τον χρόνο μας, και λίγο αίμα αρκούν για να μην αφήσουμε κανένα συνάνθρωπό μας να κινδυνέψει.
Scroll to Top