Βγαίνουμε έξω με ασφάλεια, κάνουμε δώρο τη ζωή! Διήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Μαΐου

 

             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ             

«Βγαίνουμε έξω με ασφάλεια, κάνουμε δώρο τη ζωή!»

Διήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία

Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Μαΐου

10:00-19:00

 Μετρό Συντάγματος

 

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας συνεχίζει τη διοργάνωση εξορμήσεων εθελοντικής αιμοδοσίας σε χώρους εκτός νοσοκομείων, διασφαλίζοντας ότι μέσα στην περίοδο της πανδημίας, η προσφορά αίματος είναι μία ευχάριστη και ασφαλή διαδικασία, που δίνει ζωή στους συνανθρώπους μας, που το έχουν άμεση ανάγκη.

Τα έκτακτα μέτρα αλλά και η διασπορά του κορονοϊού, της προηγούμενης περιόδου, δημιούργησαν προβλήματα στην προσέλευση αιμοδοτών στις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να παρατηρείται μεγάλη μείωση των αποθεμάτων αίματος. Όμως τώρα που έχουμε πάρει όλοι μία ανάσα από τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, είναι η στιγμή να σκεφτούμε όλους όσους έχουν ανάγκη την αλληλεγγύη μας.

Συνεχίζοντας τις πολύ επιτυχημένες δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας στο φιλόξενο χώρο του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, το Ε.ΚΕ.Α οργανώνει σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ Α.Ε., διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Μετρό Συντάγματος, την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Μάϊου  από τις 10:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα.

Καλούμε νέους και παλιούς αιμοδότες σε έναν ασφαλή και εύκολα προσβάσιμο χώρο, που έχει πλέον καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης και προσφοράς των εθελοντών αιμοδοτών, αφού όλες οι δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας που έχουν προηγηθεί, έχουν συναντήσει τεράστια ανταπόκριση, ακόμα και στην περίοδο της καραντίνας, με τους νέους και τις γυναίκες να έχουν το προβάδισμα.

Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολισμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα, 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

 Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα:

  • Θερμομέτρηση κατά την είσοδο
  • χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό)
  • αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
  • τήρηση των αποστάσεων
  • τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.

Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2132146716,  2132146726 και 2132146710 (από 24/5  έως 27/5 και ώρες 09.00-15.00).

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Δώσε Αίμα και χάρισε το σημαντικότερο δώρο, τη ζωή!

 

Scroll to Top