Διήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία Μετρό Συντάγματος Τετάρτη 26 και Πέμπτη 27 Ιουλίου 2021 14.30-19.30

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Διήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία Μετρό Συντάγματος

Τετάρτη 26 και Πέμπτη 27 Ιουλίου 2021 14.30-19.30

 

Oι καλοκαιρινές αιμοδοσίες ανήκουν στις πιο σημαντικές ολόκληρης της χρονιάς, καθώς πραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου τα αποθέματα αίματος συνήθως μειώνονται εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων όπως οι διακοπές των πολιτών, ο καύσωνας που δυσχεραίνει την προσέλευση των αιμοδοτών στις αιμοδοσίες, τα τροχαία ατυχήματα κ.ο.κ. Την ίδια στιγμή, οι τακτικές ανάγκες σε αίμα μιας σειράς συμπολιτών μας όπως είναι οι πάσχοντες με μεσογειακοί αναιμία και οι καρκινοπαθείς πολυμεταγγιζόμενοι, παραμένουν σταθερές. Η απρόσκοπτη κάλυψη των ασθενών, η υγεία των οποίων εξαρτάται από τις μεταγγίσεις αποτελεί προτεραιότητα για το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας που πραγματοποιεί μια σειρά από μεγάλες δράσεις αιμοδοσίας σε κεντρικούς και απολύτως ασφαλείς για τους εθελοντές αιμοδότες χώρους. Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και για αυτό αποτελεί χρέος όλων μας να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία πριν από την έλευση των διακοπών των πολιτών.

To Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλεί νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες   να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της δύσκολης περιόδου και να προσέλθουν στην Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Ιουλίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, από τις 14.30 το μεσημέρι μέχρι τις 19.30 το απόγευμα.

Για τον προσδιορισμό ραντεβού

-Με την ψηφιακή εφαρμογή του Ε.ΚΕ.Α. “Δίνουμε αίμα” για κινητά:

App store (iOS): 

https://bit.ly/appStore-DinoumeAima

Google play (android): 

https://bit.ly/googlePlay-DinoumeAima

Οδηγίες για τη χρήση της ψηφιακής εφαρμογής

https://ekea.gr/dinoume-aima/

-Τηλεφωνικά στα 2132146716 και 2132146726 (καθημερινές έως 25/7, 08.30πμ-14.30μμ).

Η αιμοληψία διενεργείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών, σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Αναμένοντας τις ευχάριστες στιγμές που θα μας προσφέρουν οι φετινές μέρες των διακοπών, δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην προστασία της υγείας τους και της ζωής τους και ότι για κάποιους από αυτούς η πηγή ζωής είμαστε εμείς οι ίδιοι και το αίμα που κυλάει στις φλέβες μας!

 

Ας μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει αυτό το καλοκαίρι!

Ας χαρίσουμε το πιο σημαντικό δώρο,

τη ζωή!

 

Scroll to Top