Εθελοντική Αιμοδοσία στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου

14.30πμ-19.30μμ

Το πρόγραμμα δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας  του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας σε χώρους εκτός νοσοκομείων, στενά συνδεδεμένους με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό συνεχίζεται, έχοντας ως στόχο την  προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών, που θα έρθουν σε επαφή με τις αξίες της εθελοντικής προσφοράς αίματος και θα αποκτήσουν μια τακτική σχέση με την εθελοντική αιμοδοσία. Η αύξηση της εισόδου νέων αιμοδοτών (παράλληλα με τη συνεχή κινητοποίηση οσων ήδη στηρίζουν το εθνικό σύστημα αιμοδοσίας) αποτελεί μια ικανή και αναγκαία συνθήκη έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη κάλυψη των αναγκών αίματος τόσο σε κανονικές όσο και σε έκτακτες συνθήκες.

Για άλλη μια φορά έχουμε τη χαρά να συνεργαστούμε με το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (www.serafio.gr), που με τόση επιτυχία έχει φιλοξενήσει μεγάλες δράσεις αιμοδοσίας του Ε.ΚΕ.Α., ιδιαίτερα σε δύσκολες για τους πολίτες περιόδους (πανδημία SARS-CoV-2), αποτελώντας έναν καλαίσθητο, άνετο και ασφαλή χώρο που προσελκύει πολλούς νέους ανθρώπους αλλά και αθλούμενους από όλη την Αθήνα.

Το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων είναι ένα σύγχρονο κέντρο πολλαπλών χρήσεων με επίκεντρο τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό και την Καινοτομία, που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε σημαντικό σημείο συνάντησης των εθελοντών αιμοδοτών, φιλοξενώντας τακτικά δρασεις του Ε.ΚΕ.Α. αλλά και άλλων φορέων και εθελοντικών ομάδων.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, απευθύνει κάλεσμα σε νέους και παλιούς  εθελοντές αιμοδότες, να  προσέλθουν  την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, και ώρες 14.30-19.30μμ. στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144) αποδεικνύοντας έμπρακτα τα αισθήματα αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας, που χρειάζονται αίμα για να είναι υγιείς και λειτουργικοί καθημερινά.Στο χώρο παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης για τους επισκέπτες, κάτι που καθιστά την προσέλευση των ενδιαφερόμενων εθελοντών αιμοδοτών ακόμα πιο εύκολη.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:

  • χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν
  • αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
  • τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας
  • τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού

Οι αιμοδότες μπορούν να κλείνουν ραντεβού από την Πέμπτη 15/9 έως και την Τρίτη 20/9 στα τηλ. 2132146726-16, καθημερινά (8.30-14.30).

Η αιμοληψία διενεργείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών, σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.

Όσοι αιμοδότες έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις μπορεί να προσφέρει αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Την επόμενη Τετάρτη έχεις ραντεβού για #αιμοδοσία!

 

#ekea #serafio #cityofathens

 

Scroll to Top