ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΣΤΟ Σ.Ε.Φ (21.01) ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (25.01)

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΣΤΟ Σ.Ε.Φ (21.01) ΚΑΙ  ΣΤΟ ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (25.01)

 

Οι τελευταίες μέρες  του Γενάρη είναι αφιερωμένες στην εθελοντική αιμοδοσία! Η καθημερινότητα μας και οι ρυθμοί της επανήλθαν μετά τις χαρούμενες μέρες των γιορτών, οι ανάγκες για αίμα όμως δεν σταματούν ποτέ, όπως και η προσπάθεια του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για την διασφάλιση επαρκών και ασφαλών αποθεμάτων αίματος για κάθε συμπολίτη μας που το χρειάζεται. Θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα την εξασφάλιση της ομαλότητας στις μεταγγίσεις που υποβάλλονται ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, καρκινοπαθείς κ.ο.κ.), για τον ασφαλή προγραμματισμό των καθημερινών τους δραστηριοτήτων, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας θα πραγματοποιήσει τις επόμενες μέρες δύο μεγάλες δράσεις αιμοδοσίας σε χώρους που έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως σημεία αιμοδοσίας στη συνείδηση των εθελοντών αιμοδοτών χάρις στην ασφάλεια και την εύκολη πρόσβαση που προσφέρουν. Πιο συγκεκριμένα:

  • To Σάββατο 21.01, από τις 10.30πμ έως τις 15.30μμ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) συνδιοργανώνουν αιμοδοσία στο φουαγιέ επισήμων του Σ.Ε.Φ. (Είσοδος θύρα επισήμων, Λ. Εθνάρχου Μακαρίου 1, Νέο Φάληρο). Για τον προσδιορισμό ραντεβού, μπορείτε να επικοινωνείτε σήμερα Παρασκευή 20.01, μέχρι τις 14.30 στα τηλέφωνα 2132146716-726.
  • Την Τετάρτη 25.01, από τις 12.00μμ έως τις 17.00μμ το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (www.serafio.gr), φιλοξενεί για άλλη μια φορά, μια δράση αιμοδοσίας του Ε.ΚΕ.Α, αποτελώντας ένα χώρο που παραδοσιακά προσελκύει πολλούς νέους ηλικιακά εθελοντές αιμοδότες. Για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να επικοινωνείτε από Παρασκευή 20.01 έως Τρίτη 24.01, 9.00-14.00 στα τηλέφωνα 2132146716-726. Στο χώρο λειτουργεί δωρεάν πάρκινγκ για τη διευκόλυνση της προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:

  • χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν
  • αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
  • τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας
  • τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού

 

Όσοι αιμοδότες έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις μπορεί να προσφέρει αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες

 

Η προσπάθεια όλων μας να διασφαλιστούν τα αποθέματα συνεχίζεται απρόσκοπτα έτσι ώστε καμία ζωή να μην τεθεί σε κίνδυνο από ελλείψεις αίματος.

Το αίμα είναι ζωή και η εθελοντική αιμοδοσία η πιο υγιής συνήθεια!

 

#δώσεαίμα #σεφ #σεράφειο

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top