Καλοκαιρινή Εθελοντική Αιμοδοσία στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων – Τρίτη 18 Ιουλίου 15.00μμ-19.30μμ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Καλοκαιρινή Εθελοντική Αιμοδοσία στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

Τρίτη 18 Ιουλίου

15.00μμ-19.30μμ

 

Το καλοκαίρι είναι εδώ, χαρίζοντας στιγμές ξεκούρασης και χαράς σε όσους επιλέγουν την πιο «φωτεινή» εποχή του χρόνου για να την άδειά τους. Μαζί με τις ευχάριστες και ανέμελες στιγμές όμως, πολλές φορές παρουσιάζονται-ειδικά από τα μέσα Ιουλίου-μειώσεις στα αποθέματα αίματος που οφείλεται κυρίως στην μειωμένη προσέλευση των αιμοδοτών λόγω διακοπών ή λόγω επικράτησης ακραίων θερμοκρασιών που προκαλούν δυσκολία στις μετακινήσεις.  Έχοντας πάντα ως προτεραιότητα  την εξασφάλιση της απρόσκοπτης κάλυψης των αναγκών σε αίμα τόσο σε κανονικές όσο και σε έκτακτες συνθήκες, για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας (πάσχοντες με Μεσογειακή αναιμία, πολυμεταγγιζόμενοι κ.ο.κ.), το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας θέτει σε εφαρμογή ένα εντατικό πρόγραμμα δράσεων αιμοδοσίας για το δεύτερο μισό του Ιουλίου, σε κεντρικούς χώρους, που εξασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τον εθελοντή αιμοδότη που θα αφιερώσει λίγο από τον χρόνο του για μια πράξη προσφοράς που αποκτά προστιθέμενη αξία σε μια τόσο απαιτητική χρονική περίοδο όπως είναι η θερινή.

Ένας χώρος, που έχει συνδεθεί με την φιλοξενία επιτυχημένων εθελοντικών δραστηριοτήτων και που ταυτόχρονα προσελκύει νέους ανθρώπους και αθλούμενους, είναι το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (www.serafio.gr), που για ακόμα μια φορά έχουμε τη χαρά να φιλοξενεί μια δράση αιμοδοσίας του Ε.ΚΕ.Α.

Το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων είναι ένα σύγχρονο κέντρο πολλαπλών χρήσεων με επίκεντρο τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό και την Καινοτομία, που μαζί με τον Εθελοντισμό, αποτελούν τον συνεκτικό ιστό της σύγχρονης κοινωνίας των πολιτών.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, καλεί όσους νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες θέλουν  να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της περιόδου, να  προσέλθουν  την Τρίτη 18 Ιουλίου, και ώρες 1500-19.30μμ. στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144). Στο χώρο παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης για τους επισκέπτες, κάτι που καθιστά την προσέλευση των ενδιαφερόμενων εθελοντών αιμοδοτών ακόμα πιο εύκολη.

-Για τον προσδιορισμό ραντεβού με την ψηφιακή εφαρμογή του Ε.ΚΕ.Α. “Δίνουμε αίμα” για κινητά:

App store (iOS): 

https://bit.ly/appStore-DinoumeAima

Google play (android): 

https://bit.ly/googlePlay-DinoumeAima

Οδηγίες για τη χρήση της ψηφιακής εφαρμογής

https://ekea.gr/dinoume-aima/

-Για τον προσδιορισμό ραντεβού τηλεφωνικά μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2132146716 και 2132146726 (από 12/7 έως 17/7,καθημερινές 08.30πμ-14.30μμ).

Η αιμοληψία διενεργείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών, σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες

 

Δίνουμε αίμα!

Μοιραζόμαστε τη ζωή!

 #ekea #serafio #cityofathens

 

Scroll to Top