Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) και η Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας «Αιμοπετάλιο», σας προσκαλούν στην πρώτη Εθελοντική Αιμοδοσία της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς που θα διεξαχθεί στο Παπουλάκειο Αναγνωστήριο της Ιατρικής Σχολής στις στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2022 και ώρες 11.00πμ-15.30μμ.
Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο θα μας εξασφαλίσει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α). Όπως πάντα, η αιμοδοσία μας θα είναι εθελοντική και οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.
Παρακαλείστε θερμά να έχετε μαζί σας ταυτότητα και ΑΜΚΑ.
Παράλληλα με την αιμοδοσία θα διενεργείται ενημέρωση για δωρεά αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων και θα υπάρχει δυνατότητα λήψης δείγματος από την παρειά για την εγγραφή στην Εθνική και Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.
Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη μετάδοσης της COVID-19. Για τον έλεγχο του αριθμού των προσερχομένων και την αποφυγή συνωστισμού, θα πρέπει να κλείσετε το ραντεβού σας ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/ypXzkKJ2zJnEDMHn7
ή μέσω τηλεφώνου στα 2132146716 και 2132146726 (καθημερινές, 9:00πμ-15:00μμ).
Γενικές πληροφορίες για την αιμοδοσία:
- Η διαδικασία της αιμοδοσίας είναι ακίνδυνη για τον οργανισμό.
- Όλος ο ιατρικός εξοπλισμός είναι αποστειρωμένος και μιας χρήσης, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης κάποιας ασθένειας.
- Όλοι οι αιμοδότες περνώντας τη διαδικασία της αιμοληψίας ενδυναμώνουν τον οργανισμό τους, καθώς το σώμα αναγκάζεται να αναπαράγει το χαμένο αίμα με τα καινούρια λευκά αιμοσφαίρια και αιμοπετάλια.
Πριν την αιμοδοσία:
- Να έχετε κοιμηθεί πάνω από 6 ώρες.
- Να έχετε φάει (πρωινό ή ελαφρύ γεύμα τουλάχιστον 1 ώρα πριν, κανονικό γεύμα τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν)
- Να μην έχετε πιει πολύ το προηγούμενο βράδυ με ένα ποτό δεν υπάρχει πρόβλημα.
- Να έχουν περάσει τουλάχιστον 3 μήνες από την προηγούμενη αιμοδοσία για τους άνδρες και 4 μήνες για τις γυναίκες.
- Να έχουν περάσει τουλάχιστον 4 μήνες από τότε που κάνατε piercing ή
- Να μην είστε κρυωμένοι.
- Να μην έχετε πάρει ασπιρίνη ή αντιβίωση τις τελευταίες 7 ημέρες.
- Οι κοπέλες σε έμμηνο ρύση μπορούν να αιμοδοτήσουν αν η αιμοσφαιρίνη τους είναι στα επιτρεπτά όρια, σε συνεννόηση με τον γιατρό της αιμοδοσίας.
Ποια είναι η διαδικασία:
- Έλεγχος πίεσης και αιμοσφαιρίνης.
- Έλεγχος ιστορικού με γιατρό.
- Προετοιμασία για την αιμοληψία.
- Στάδιο αιμοληψίας που διαρκεί περίπου 10 λεπτά.
- Αφού τελειώσει η αιμοληψία, θα σας δοθεί χυμός και κάποιο γλυκό/φαγητό, ώστε να γίνει πιο γρήγορα η αναπλήρωση του αίματος στο σώμα σου.
- Ολιγόλεπτη αναμονή και ενημέρωση για τι πρέπει να προσέχετε μετά
Για να έρθετε να μας βρείτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εξής λεωφορεία: 220, 221, 230, 235, 250 και 608 (από τον Ευαγγελισμό περνάνε 220, 221, 235, 250 και 608 κι από το Πανεπιστήμιο 220, 221, 230, 235 και 608)
Είμαστε στη διάθεσή σας για την επίλυση οποιασδήποτε απορίας (facebook: αιμοπετάλιο/aimopetalio, email: aimopetalio2002@gmail.com).
Σας περιμένουμε!