ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ FINAL-8 ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ, 18.2.2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ FINAL-8 ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ, 18.2.2023

 

Μια ξεχωριστή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18/02/2023 στο αίθριο της Λότζια, στο  κέντρο της πόλης του Ηρακλείου Κρήτης από τις 9:30πμ έως τις 14:00μμ. με διοργανωτές το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) και  τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης»,με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου και  της Αντιδημαρχίας  Πολιτισμού – Εθελοντισμού. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Η αιμοδοσία  θα έχει εορταστικό χαρακτήρα καθώς έχει ενταχθεί στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Final-8 του κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών, μιας μοναδικής διοργάνωσης που φιλοδοξεί να μετατρέψει το Ηράκλειο στο επίκεντρο μιας υψηλού επιπέδου γιορτής του αθλητισμού και της καλαθοσφαίρισης και όπου η εθελοντική αιμοδοσία καταλαμβάνει περίοπτη θέση. Αξιοσημείωτο είναι ότι η διοργάνωση της τελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας (με τη μορφή αυτή που έχει 8 ομάδες) είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για το ελληνικό μπάσκετ.

H δράση της συγκεκριμένης αιμοδοσίας εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών ευαισθητοποίησης σε κοινωνικά ζητήματα της ΕΟΚ, που εν προκειμένω φέρουν τον τίτλο “είναι γιορτή για όλους”. Ειδικά για την εθελοντική αιμοδοσία και τον σημαντικό της ρόλο στη δημόσια υγεία ,το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης θα συνεργάζονται στενά στο εξής, με την ανάληψη  πρωτοβουλιών που έχουν ως  στόχο, την προβολή και στήριξη του σημαντικού αυτού θεσμού που σώζει ζωές!

 

Λίγα λόγια για τη διαδικασία της #αιμοδοσίας:

  • Η αιμοδοσία είναι ανοικτή σε όλους όσους επιθυμούν να δώσουν αίμα.
  • Οι αιμοληψίες θα διεξαχθούν από το έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου
  • Οι εθελοντές του «Αιματοκρήτη» θα είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία.
  • Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες/ γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι (να έχουν κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες), να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό και αν δεν έχουν κάρτα αιμοδότη, να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ ή την αστυνομική τους ταυτότητα. Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική εντός της μονάδας αιμοδοσίας.

Το επόμενο Σάββατο η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ θα χτυπάει στο Ηράκλειο Κρήτης, με την εθελοντική αιμοδοσία να δίνει τον γιορτινό παλμό της αγάπης και της αλληλεγγύης!

 

#einaigiorti   #CupMenHellas   #αιμοδοσία

 

Scroll to Top