Επίσκεψη του Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (16/2)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επίσκεψη του Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (16/2)

 

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, πραγματοποιώντας συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Διευθυντή του Κέντρου, κ. Παναγιώτη Μινογιάννη. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση πεδίων περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ του Ε.ΚΕ.Α. και του Ωνασείου, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του πληροφοριακού συστήματος του Εθνικού Συστήματος Αιμοδοσίας καθώς και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την προώθηση των θεμάτων της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, παρουσία του Διεθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Ε.ΚΕ.Α. κου Κωνσταντίνου Σταμούλη και της Αναπληρώτριας Διευθύντριας της Μονάδας Αιμοδοσίας του Ω.Κ.Κ. κας Θεοδώρας Κωστελίδου, συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

  • H σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο φορέων με στόχευση στην επίτευξη του εθνικού στόχου για την επάρκεια αίματος
  • Η επικαιροποίηση της απευθείας διασύνδεσης του Ωνασείου Καρδιολογικού Κέντρου (Ω.Κ.Κ.), στο αναβαθμισμένο πληροφοριακό Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους
  • Η αξιοποίηση του επικοινωνιακού δικτύου του Ω.Κ.Κ. αλλά και του Ιδρύματος Ωνάση για την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας ως μια πράξη ύψιστου ανθρωπιστικού και κοινωνικού καθήκοντος.
  • Η ενημέρωση/ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την στενή σχέση της εθελοντικής προσφοράς αίματος με την κουλτούρα δωρεάς οργάνων και τη μεταμοσχευτική κουλτούρα.

 

 

Scroll to Top