H ψηφιακή τεχνολογία στο πλευρό της αιμοδοσίας

 

H ψηφιακή τεχνολογία στο πλευρό της αιμοδοσίας

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας θέτει σε λειτουργία πιλοτικά την καινοτόμα πλατφόρμα “Δίνουμε Αίμα” που μέσω μιας εφαρμογής θα μπορούν πλέον όλοι να γίνουν αιμοδότες και να κλείσουν την πρώτη τους αιμοδοσία εύκολα και γρήγορα.

Ο στόχος αυτής της εφαρμογής είναι η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων με νέους, συνεπείς και συντονισμένους αιμοδότες.

Η τεχνολογία θα είναι ο καλύτερος σύμμαχος για τον συντονισμό των αιμοδοτών και η εμπειρία της πανδημίας πηγή συνέπειας για τους νέους σε θέματα υγείας.

Στόχος του Δίνουμε Αίμα είναι επίσης να ‘κατέβει’ ο μέσος όρος ηλικίας των εθελοντών αιμοδοτών με πρώτο κίνητρο τους την κοινωνική αλληλεγγύη και όχι την ανάγκη που προέκυψε από έναν άρρωστο συγγενή.

Η δημιουργία αυτή της πλατφόρμας θα επιτρέπει τον προγραμματισμό αιμοδοσιών από τις Ν.Υ.Α. (Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας), με λεπτομερές χρονοδιάγραμμα διαθεσιμότητας για την διευκόλυνση στην οργάνωση των Ν.Υ.Α, καθώς και την εγγραφή και κράτηση θέσης για αιμοδοσία για τους εθελοντές αιμοδότες.

Οι αιμοδότες δεν θα χρειάζεται πια να περιμένουν σε αίθουσες αναμονής και η όλη διαδικασία δεν θα ξεπερνά τα 30 λεπτά.

Επίσης μέσω της εφαρμογής θα υπάρχει άμεση επικοινωνία με τους εθελοντές αιμοδότες που θα έχουν κατεβάσει την εφαρμογή μέσω ειδοποιήσεων στο κινητό τους.

Η ανακοίνωση της επίσημης έναρξης της εφαρμογής, είναι η αφετηρία για να ξεκινήσει η προσπάθεια για 250 000 εγγεγραμμένους αιμοδότες “Δίνουμε Αίμα”. Με τον σωστό συντονισμό που θα επιτρέπει η εφαρμογή και την ευαισθητοποίηση των νέων, φιλοδοξούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα της αιμοδοσίας στην Ελλάδα.

Η εφαρμογή δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στο appstore και στο playstore, μπορείτε όμως να εγγραφείτε για την αιμοδοσία στο Μέγαρο Μουσικής 11 Ιουνίου χρησιμοποιώντας αυτόν τον σύνδεσμο!

https://previewer.adalo.com/876fd9a4-60f3-40f5-851d-506fcafe37a1

Αριθμός επικοινωνίας 69 86 69 75 02

 

Δείτε τον οδηγό της εφαρμογής σε pdf

 

 

Scroll to Top