Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του Παναγιώτη Δημητρόπουλου “Πρόσεχε τι εύχεσαι” στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του Παναγιώτη Δημητρόπουλου “Πρόσεχε τι εύχεσαι” στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

 

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στις 18.00μμ  το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας θα φιλοξενήσει την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του Παναγιώτη Δημητρόπουλου “Πρόσεχε τι εύχεσαι”. Η εκδήλωση, που διοργανώνουν, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των 27ου & 30ου Σχολείων Ολυμπιακού Χωριού και η Ελληνοεκδοτική, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.ΚΕ.Α. και θα έχει διαδραστικό χαρακτήρα, τόσο αναφορικά με τον τρόπο παρουσίασης-αφήγησης του παραμυθιού όσο και των βιωματικών παιχνιδιών που θα ακολουθήσουν και θα βοηθήσουν τα παιδιά να εμβαθύνουν στις βασικές έννοιες του παραμυθιού (αυτογνωσία, ενσυναίσθηση, εμπιστοσύνη, δικαιοσύνη, ολιγάρκεια  αλλά και η αθώα παιδική απληστία και εγωκεντρισμός).

Το παραμύθι είναι εμπνευσμένο από μια ιστορία που συγκίνησε όλη τη χώρα πριν λίγα χρόνια και η οποία έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της καταστροφικής φωτιάς στο Μάτι Αττικής (Ιούλιος 2018). Πρόκειται για τα  δίδυμα κοριτσάκια Σοφία και Βασιλική Φιλιπποπούλου που χάθηκαν αγκαλιασμένα με τον παππού και τη γιαγιά τους στην καταστροφική φωτια. Τα δίδυμα κοριτσάκια θα είναι οι νεράιδες του παραμυθιού και παράλληλα θα βοηθήσουν την κεντρική πρωταγωνίστρια, τη μικρή Ζωή να επανεκτιμήσει όσα θεωρεί δεδομένα καθώς και να μάθει να χαίρεται καθετί που της έχει χαρίσει η ζωή. Το παραμύθι είναι αφιερωμένο στη μνήμη αυτών των δύο κοριτσιών που χάθηκαν τόσο άδικα…

Η παρουσίαση-αφήγηση του βιβλίου “Πρόσεχε τι εύχεσαι”, θα γίνει από τον ίδιο τον Συγγραφέα-Πολιτισμολόγο κ. Παναγιώτη Δημητρόπουλο, ο οποίος θα υπογράψει και τα βιβλία των παρευρισκομένων μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

 

Το βιβλίο του συγγραφέα, θα προλογίσει:

 

-Ο κος. Κυριάζος Θεόδωρος Δρ. Ψυχολογίας, Πάντειου Πανεπιστήμιου, Διδάσκων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο & στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Διευθυντής του 27ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών).

 

Για τις βασικές έννοιες του βιβλίου θα μιλήσουν:

 

-Η κα. Θεοδώρου Βασιλική ΠΕ Εκπαιδευτικός MSc Ψυχικής Υγείας (εκπαιδευτικός το 27ου Δημοτικού Σχολίου Αχαρνών)

-Η κα. Χριστίνα Κατσανδρή Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Αχαρνών Φιλόλογος – ψυχολόγος.

 

Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, σε ένα πρωτότυπο  ταξίδι  στον κόσμο των συναισθημάτων, με οδηγούς τις καλές μας νεράιδες, Σοφία και Βασιλική!

 

 

Scroll to Top