ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»

 

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών είχε ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, όπου συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.ΚΕ.Α  κ. Παναγιώτης Κατσίβελας και ο Επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Θεόδωρος Πιτταράς έχοντας πλήρη γνώση για τη διαχρονική ευαισθησία του Προκαθήμενου της Ελληνικής Εκκλησίας, καθώς και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης του αίματος, ώστε σήμερα το 70% των ενοριών να προσφέρουν αίμα, ζήτησαν να συναντηθούν με τον Μακαριώτατο στο πλαίσιο της ενίσχυσης της συνεργασίας ανάμεσα στο Ε.ΚΕ.Α. και την Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος του Ε.ΚΕ.Α. κ. Κατσίβελας τόνισε ότι «η σημερινή συνάντηση με τον Μακαριώτατο έγινε προκειμένου να συμπτυχθούν οι σχέσεις της Εκκλησίας και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. Από την πλευρά μας πιστεύουμε ότι ανώτερες ιδέες και δράσεις για την κοινωνία θα έχουν πολλαπλασιαστική αξία, συνεργαζόμενοι με θεσμούς που έχουν διαχρονική αποδοχή και μεγάλη αντανάκλαση στην κοινωνία. Εξάλλου, το Ε.ΚΕ.Α. όσο και η Εκκλησία, μοιράζονται και διακονούν κοινές αξίες όπως η ανιδιοτελής προσφορά στον συνάνθρωπο και η αλληλεγγύη, έτσι ώστε να είμαστε ωφέλιμοι για την κοινωνία και τον άνθρωπο».

Από την πλευρά της η Εκκλησία «πάντοτε πρωτοστατεί σε ενέργειες διοργάνωσης εθελοντικής αιμοδοσίας. Καλεί τους πιστούς να ενημερωθούν γύρω από το θέμα αυτό και να δείξουν έμπρακτα, με τη συμμετοχή τους, την αγάπη τους και το σεβασμό τους για την ανθρώπινη ζωή και προτρέπει όλους να γίνουν εθελοντές αιμοδότες πραγματοποιώντας με αυτό τον τρόπο μία ύψιστη πράξη αγάπης, προσφοράς και θυσίας προς τους συνανθρώπους μας»

 

Scroll to Top