Το Ε.ΚΕ.Α. συμμετέχει στα 34α γενέθλια του ΑΘΗΝΑ 9.84, διοργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία στην πλατεία Συντάγματος

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Το Ε.ΚΕ.Α. συμμετέχει στα 34α γενέθλια του ΑΘΗΝΑ 9.84, διοργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία στην πλατεία Συντάγματος»

 

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας συνεχίζει τη διοργάνωση εξορμήσεων εθελοντικής αιμοδοσίας σε χώρους εκτός νοσοκομείων, έχοντας δημιουργήσει νέες συνέργειες με βασικό εργαλείο την εξωστρέφεια, προκειμένου να μεταφέρει το μήνυμα σε όσο γίνεται περισσότερους συνανθρώπους μας, ότι η προσφορά αίματος είναι μία ευχάριστη και ασφαλή διαδικασία, μια θετική στάση ζωής.

Ένας συνεπής συνεργάτης του Ε.ΚΕ.Α. τα τελευταία χρόνια είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9.84, που κλείνει φέτος 34 χρόνια λειτουργίας, μια πορεία που ξεκίνησε το 1987 και είναι συνυφασμένη με εκπομπές πολιτισμού, δημιουργία σημαντικών καλλιτεχνικών γεγονότων αλλά και ποικίλες δράσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Την Τρίτη 1 Ιουνίου, την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού, ο Αθήνα 9.84 …κατεβαίνει στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Συντάγματος, δημιουργώντας ένα αυτοσχέδιο στούντιο που θα  εκπέμπει ζωντανά από τις 6 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και εκπροσώπων φορέων του Δήμου Αθηναίων. Παράλληλα με τις πολιτιστικές δράσεις, θα διεξαχθεί  εθελοντική αιμοδοσία από το εξειδικευμένο προσωπικό του Εθνικό Κέντρου Αιμοδοσίας από τις 9πμ έως τις 3μμ για όσους επιλέξουν μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα να αφιερώσουν λίγα λεπτά από τον χρόνο τους προσφέροντας το πολυτιμότερο δώρο ζωής στους ευάλωτους συνανθρώπους μας.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Σημειώνεται ότι σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, οι δημοσιογράφοι και οι παραγωγοί του Αθήνα 9. 84 θα ενημερώνουν τους ακροατές του σταθμού, αλλά και τους πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στις δράσεις της ημέρας,  να υποβληθούν σε rapid test σε ειδικά διαμορφωμένο από τον ΕΟΔΥ  χώρο στις εγκαταστάσεις του Μετρό Συντάγματος.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18 – 65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες

 

Δώσε Αίμα και χάρισε το σημαντικότερο δώρο, τη ζωή!

 

 

Scroll to Top