1η Εθελοντική Αιμοδοσία για το 2022 Σάββατο 15 Ιανουαρίου 10:00-14:00 Δημαρχείο Υμηττού (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1η Εθελοντική Αιμοδοσία για το 2022 Σάββατο 15 Ιανουαρίου 10:00-14:00 Δημαρχείο Υμηττού (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου)

 

Η φετινή εορταστική περίοδος, σε συνδυασμό με την τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί εξαιτίας του νέου κύματος της πανδημίας SARS-CoV-2 (παραλλαγή όμικρον) που πλήττει τη χώρα μας το τελευταίο διάστημα και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που αφήνει προσωρινά κάποιους αιμοδότες εκτός αιμοδοσίας, έχουν επιφέρει μεγάλη μείωση στα αποθέματα αίματος. Την ίδια στιγμή, οι ανάγκες μιας μεγάλης μερίδας ευάλωτων συνανθρώπων μας, όπως είναι οι πάσχοντες με μεσογειακή αναιμία, οι ογκολογικοί ασθενείς και οι πολυμεταγγιζόμενοι, παραμένουν σταθερά υψηλές. Είναι λοιπόν επιτακτικό μας κοινωνικό καθήκον να συνδράμουμε, ενθαρρύνοντας όλους τους υγιείς εθελοντές αιμοδότες να συμμετάσχουν στις δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιούνται. Για να μην κινδυνέψει καμία ζωή συνανθρώπου μας από την αναβολή ή τη ματαίωση των αναγκαίων μεταγγίσεων.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του για την ασφάλεια του αίματος και των αιμοδοτών, αλλά και για την επάρκεια των αποθεμάτων αίματος της χώρας οργανώνει την πρώτη του εξόρμηση για τη νέα χρονιά το Σάββατο 15 Ιανουαρίου από τις 10.00πμ έως τις 14.00μμ στο Δημαρχείο Υμηττού (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 1). Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Δάφνης-Υμηττού, το γραφείο κοινωνικής-πολιτικής ισότητας των φύλων, το ΚΕΠ Υγείας, καθώς και τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου. Η αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Υμηττού στην οποία θα πραγματοποιηθεί η δράση, είναι απολύτως ασφαλής, οι αιμοληψίες θα γίνουν αποκλειστικά από το εξειδικευμένο προσωπικό του Ε.ΚΕ.Α. ενώ κατά τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα τηρηθούν πιστά οι οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ:

  •  Θερμομέτρηση κατά την είσοδο
  • χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό)
  • αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
  • τήρηση των αποστάσεων
  • τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.

 

Για την αποφυγή συγχρωτισμού, μπορείτε να προσδιορίσετε το ραντεβού σας τηλεφωνικά στα 2132146716 και 2132146726 (10/1 έως 14/1 και ώρες 09.00- 15.00).

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

 

  •  Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  •  Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  •  Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας
  •  Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες

 

Υποδεχόμαστε το 2022 χαρίζοντας το πολυτιμότερο δώρο, την ίδια τη ζωή!

 

Scroll to Top