Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 15 ΚΑΙ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ-ΕΚΠΑ

04/08/2022 @ 00:00

ekea

 

«ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 15 ΚΑΙ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ-ΕΚΠΑ»

 

Η καθημερινότητά μας τα τελευταία χρόνια μπορεί να άλλαξε τα τελευταία 2 χρόνια λόγω της πανδημίας SARS-CoV-2, περιορίζοντας  αρκετά τις μετακινήσεις και τις δραστηριότητές μας. Τα Πανεπιστήμια, μετά από μια μεγάλη περίοδο κατά την οποία λειτουργούσαν με τηλεκπαίδευση, επανέρχονται σε φυσιολογικούς ρυθμούς με μαθήματα δια ζώσης και φυσικά νέες ευκαιρίες για την επιστροφή σε ωφέλιμες και αγαπημένες συνήθειες όπως η εθελοντική αιμοδοσία!

Λίγες μόνο μέρες μετά το τέλος της εξεταστικής, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) και  η Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών «Αιμοπετάλιο» σας προσκαλούν σε μία ακόμα Εθελοντική Αιμοδοσία που θα διεξαχθεί στο Παπουλάκειο Αναγνωστήριο της Ιατρικής Σχολής, στις 15 και 16 Μαρτίου 2022 και ώρες 10:30-16:00.

 Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο θα μας εξασφαλίσει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) και οι μονάδες αίματος, που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο. Παρακαλείστε θερμά να έχετε μαζί σας ταυτότητα και ΑΜΚΑ.

 Παράλληλα με την αιμοδοσία θα διενεργείται ενημέρωση για δωρεά αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων και θα υπάρχει δυνατότητα λήψης δείγματος από την παρειά για την εγγραφή στην Εθνική και Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη μετάδοσης της COVID-19.

 Για το έλεγχο του αριθμού των προσερχομένων και την αποφυγή συνωστισμού, θα πρέπει να κλείσετε το ραντεβού σας ηλεκτρονικά (https://forms.gle/DpdhdGDXZkUcSYBn8) ή μέσω τηλεφώνου στα 2132146716 και 2132146726 (καθημερινές, 9:00-15:00).

Για να προσέλθετε στον χώρο της αιμοδοσίας στην Ιατρική Σχολή, μπορείτε να περπατήσετε από τη στάση μετρό «Αμπελόκηποι» (850μ) ή να χρησιμοποιήσετε τα εξής λεωφορεία: 230 από μετρό «Αμπελόκηποι» ή από την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου (στάση Νοσοκ. Παίδων), 622 ή 815 από στάση μετρό «Ευαγγελισμό» ή «Πανεπιστήμιο» (στάση Αγ.Θωμάς),140 (στάση Λαϊκό).

 

Για να δώσει κάποιος αίμα χρειάζεται:

  •  Να είναι 18-65 ετών
  •  Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  •  Να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  •  Να αναφέρει τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνει στο γιατρό της αιμοδοσίας
  •  Εάν έχει κάνει τατουάζ, να έχουν παρέλθει 4 μήνες

 

Μπορείς να  γίνεις ένας ήρωας με αμφίεση! Σε περιμένουμε!

 

Δίνουμε αίμα!

 

Δίνουμε ζωή.

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
04/08/2022
Ώρα:
00:00
Scroll to Top