Βράβευση του Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας από την Διεθνή Ομοσπονδία Οργανισμών Αιμοδοσίας (IFBDO-FIODS) στο συνέδριο της 33ης Αμφικτιονίας Π.Ο.Σ.Ε.Α.

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 21η Λαμπαδηδρομία και η 33η Αμφικτιονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών & Φορέων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών  (ΠΟΣΕΑ), στην Καστοριά (20-22.10), το καθιερωμένο ετήσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων με επίκεντρο την προσφορά του εθελοντή αιμοδότη και την αναγνώριση της προσπάθειας κάθε φορέα/συλλόγου του εθελοντικού κινήματος, που εργάζεται για τον κοινό σκοπό της επίτευξης επάρκειας αίματος στη χώρα.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α), εκπροσώπησε στο συνέδριο, ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Κατσίβελας με εισήγηση για τις τελευταίες εξελίξεις στην Αιμοδοσία, ενώ παρέλαβε τιμητικό βραβείο από τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (FIODS), δρ Sayah Abdelmalek, παρουσία του Επίτιμου Προέδρου κου Gianfranco Massaro, της Γενικής Ταμία, δρ Valentina Ruccolo και του Προέδρου της Ηπειρωτικής Επιτροπής Αίματος για την Αφρική κ.Farid Belouafi

To μετάλλιο “Τάγμα για τη Διεθνή Αξία του Αίματος”, είναι η ανώτερη παγκόσμια αναγνώριση από τη Διεθνή Ομοσπονδία Οργανισμών Αιμοδοσίας (IFBDO-FIODS) και απονέμεται σε σημαντικές προσωπικότητες, για τις εξαιρετικές τους υπηρεσίες στην ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας και την προώθηση των αξιών του εθελοντισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος ελληνικής καταγωγής Γενικός Γραμματέας της FIODS, είναι ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελoντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) κ. Θεολόγος Ζώτος.

Στην 33η Αμφικτιονία, συμμετείχαν αναγνωρισμένοι επιστήμονες, έμπειρα στελέχη των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και εκπρόσωποι της Πολιτείας, που προσέγγισαν πολύπλευρα και με επίκεντρο την κάλυψη των αναγκών των πολυμεταγγιζόμενων συμπολιτών μας, όλα τα σύγχρονα θέματα που αφορούν το Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας. Τα αποτελέσματα του συνεδρίου, αναμφίβολα θα αξιοποιηθούν στον στρατηγικό σχεδιασμό για την αυτάρκεια αίματος στη χώρα μας

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top