ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 20 ΚΑΙ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 20 ΚΑΙ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ».
10 Λεπτά >>> Μονάδα >>> 3 Ζωές

Ήρθε και πάλι η ώρα για να «λύσεις» την εξίσωση της ζωής, προσφέροντας εθελοντικά αίμα είτε είναι η πρώτη φορά ή άλλη μια φορά!

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και η Εθελοντική Ομάδα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών «Αιμοπετάλιο» σε προσκαλούν σε μια ακόμα εθελοντική δράση προσφοράς την Τετάρτη 20 και Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 και ώρες 11.00-15.30 στο «Παπουλάκειο» Αναγνωστήριο της Ιατρικής Σχολής. Οι μονάδες που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν στους συμπολίτες μας που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία όλης της χώρας και χρήζουν μετάγγισης για την αποκατάσταση της υγείας τους. Η αιμοληψία επιτελείται από το εξειδικευμένο προσωπικό του Ε.ΚΕ.Α. και θα τηρηθούν όπως πάντα οι προβλεπόμενοι κανόνες υγιεινής για την ασφαλή προσφορά αίματος.

Για τον έλεγχο του αριθμού των προσερχόμενων ατόμων και την αποφυγή συνωστισμού στο χώρο της αιμοδοσίας οι εθελοντές μπορούν να κλείσουν ραντεβού συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:

https://forms.gle/jgrLjvsy4Qogt4WG6 

ή εναλλακτικά να επικοινωνούν με το γραφείο του Ε.ΚΕ.Α., καθημερινές 9.00-15.00 στα τηλέφωνα: 2132146716 και 2132146726.

  • Για να προσέλθετε στον χώρο της αιμοδοσίας στην Ιατρική Σχολή
  • Περπατώντας από τη στάση μετρό «Αμπελόκηποι» (850μ) χρησιμοποιώντας τα λεωφορεία: 230 από μετρό «Αμπελόκηποι» ή από την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου (στάση Νοσοκομείο Παίδων), 622 ή 815 από στάση μετρό «Ευαγγελισμό» ή «Πανεπιστήμιο» (στάση Αγ. Θωμάς),140 (στάση Λαϊκό).

Πριν την αιμοδοσία:
Για να δώσει κάποιος αίμα χρειάζεται:

  • Να είναι 18-65 ετών
  • Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Να αναφέρει τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνει στο γιατρό τηςαιμοδοσίας
  • Εάν έχει κάνει τατουάζ, να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Σε περιμένουμε! Δίνουμε αίμα! Δίνουμε ζωή.

Scroll to Top