Εθελοντική Αιμοδοσία στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά σε συνεργασία με το ΑΠΟΘΑΙΜΑ. Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 10:00 – 14:00

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εθελοντική Αιμοδοσία στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά σε συνεργασία με το ΑΠΟΘΑΙΜΑ

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 10:00 – 14:00

 

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας συνεχίζει την προσπάθεια για την ανανέωση και αύξηση των αποθεμάτων αίματος, μέσα από τη  διοργάνωση δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης σε κεντρικά σημεία υψηλού πολιτιστικού συμβολισμού ενδιαφέροντος σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες  που εκπροσωπούν με συνέπεια και ανιδιοτέλεια την κοινωνία των πολιτών. Κεντρικός στόχο αποτελεί η προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών που θα αποκτήσουν σταθερή αιμοδοσιακή συνείδηση, κάνοντας ένα ευχάριστο ξεκίνημα σε ένα χώρο ιδανικό να μετατρέψει τη διαδικασία της αιμοδοσίας σε μια όμορφη και θετική εμπειρία.

Στο πλαίσιο αυτό και για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, που έχουν παρουσιαστεί την τελευταία περίοδο, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και η εθελοντική ομάδα ΑΠΟΘΑΙΜΑ, ενώνουν τις δυνάμεις τους, πραγματοποιώντας δράση αιμοδοσίας για πρώτη φορά στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά* (Φίλωνος 29, Πειραιάς), έναν ξεχωριστό χώρο πολιτισμού που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατοίκους του Πειραιά και των νοτίων προαστίων, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 10.00-14.00.

Την αιμοληψία θα διενεργήσει το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών, σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας. Παράλληλα, στον χώρο θα βρίσκονται εθελοντές, οι οποίοι θα παρέχουν κάθε είδους διευκόλυνση και ενημέρωση στους εθελοντές αιμοδότες που θα επισκεφτούν τη δράση.

Αν θέλεις να συμβάλεις στη νέα προσπάθεια αντιμετώπισης των τρεχουσών αναγκών σε αίμα, υπάρχουν 3 τρόποι επικοινωνίας για τον προσδιορισμό ραντεβού:

  • Tηλεφωνικά στα 2132146716 και 726 (από Δευτέρα 20.11, 9.00-14.30)
  • Μέσω της εφαρμογής ‘’Δίνουμε Αίμα’’ (App Store, Google Play)

Μπορείς να «κατεβάσεις» το ψηφιακό app του Ε.ΚΕ.Α. «Δίνουμε Αίμα» με τους ακόλουθους τρόπους:

App store (iOS): 

https://bit.ly/appStore-DinoumeAima

Google play (android): 

https://bit.ly/googlePlay-DinoumeAima

Οδηγίες για τη χρήση της ψηφιακής εφαρμογής

https://ekea.gr/dinoume-aima/

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Αποδεικνύουμε για ακόμα μια φορά ότι το «μαζί» είναι το κλειδί για να ξεπεράσουμε κάθε δύσκολη στιγμή, σε περιμένουμε στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά για να σώσουμε ζωές!

#δώσε_αίμα

#κάνε_καλό

#νιώσεκαλύτερα

#μία_φορά_δεν_είναι_αρκετή

#έλαξανά

Scroll to Top