Εθελοντική Αιμοδοσία στο Πολεμικό Μουσείο

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Εθελοντική Αιμοδοσία στο Πολεμικό Μουσείο

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου

14.00-18.30

 

Λίγες μόλις ώρες μετά τη μέρα που γιορτάζεται το πιο ξεχωριστό ανθρώπινο συναίσθημα,  η αγάπη (14 Φεβρουαρίου), το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σε προσκαλεί να μοιράσεις λίγο από το πλεόνασμα αγάπης που έχεις μέσα σου μέσα από τη συμμετοχή σε μια εθελοντική αιμοδοσία, σε ένα χώρο που έχει εμπεδωθεί στη συνείδηση των εθελοντών αιμοδοτών ως ένα από τα πιο ευχάριστα και ξεχωριστά «σημεία αιμοδοσίας», το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών!

Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε την πραγματοποίηση εθελοντικής αιμοδοσίας για άλλη μια φορά στο Πολεμικό Μουσείο, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, 14.00-18.30 (είσοδος από Βασιλίσσης Σοφίας, στάση μετρό Ευαγγελισμός)  Η αιμοληψία θα διενεργηθεί αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών, σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, καθώς διανύουμε την τελική περίοδο ανάκτησης των αποθεμάτων της χώρας μετά την περίοδο των γιορτών.

Αξιοποιώντας το  πλεόνασμα αγάπης και ενσυναίσθησης, προστατεύουμε αυτούς που χρειάζονται τη βοήθειά μας στη δεδομένη, αλλά και κάθε άλλη συγκυρία.

  • Τηλεφωνικά ραντεβού, στα τηλ:2132146716 και 2132146726, από Δευτέρα 12.2 έως και Τετάρτη 14.2, 9.00-14.30,
  • Ψηφιακά ραντεβού μέσω της νέας εφαρμογής “Δίνουμε αίμα” για κινητά

 App store (iOS):

https://bit.ly/appStore-DinoumeAima

Google play (android):

https://bit.ly/googlePlay-DinoumeAima

Οδηγίες για τη χρήση της ψηφιακής εφαρμογής

https://ekea.gr/dinoume-aima/

 

Λίγα λόγια για το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών: Το Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, αποτελεί το μεγαλύτερο μουσείο στρατιωτικής ιστορίας στην Ελλάδα και ιδρύθηκε το 1975.Στους χώρους του μπορεί κανείς να θαυμάσει κειμήλια που αφορούν στην ιστορία των Ελλήνων από όλες τις πολεμικές περιόδους, από την πρώιμη εποχή του χαλκού μέχρι σήμερα ενώ παράλληλα λειτουργούν τμήματα ιστορικού, φωτογραφικού και κινηματογραφικού αρχείου. Το Ιστορικό αρχείο περιλαμβάνει συλλογή με 400 παλιούς χάρτες, προσωπικά αρχεία, αλληλογραφία, ημερολόγια στρατιωτικών και Ημερήσιες διαταγές μονάδων από τον 19ο και 20ο αιώνα. Το Φωτογραφικό αρχείο διαθέτει περισσότερες από είκοσι χιλιάδες φωτογραφίες από το 1897 έως και σήμερα, κινηματογραφικό υλικό και βιβλιοθήκη.Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες


Έλα να προσφέρεις αγάπη, ελπίδα, την ίδια τη ζωή

#αιμοδοσία #έλα_ξανά!

 

 

Scroll to Top